Facings

Wilt u mooie witte tanden? Of mag dat spleetje tussen uw tanden wel weg?
De tandarts kan het uiterlijk van uw gebit eenvoudig verfraaien met behulp van facings. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Ook afgebroken hoekjes van tanden kunnen op deze manier weer gecorrigeerd worden.

Composiet facing

Voor een facing van composietmateriaal is 1 behandeling nodig. Om ruimte te maken voor de facing wordt voordat het composietmateriaal wordt aangebracht een flinterdun laagje van het tandoppervlak afgeslepen. Daarna wordt de tand van een hechtlaag voorzien. Hierop wordt de -nog zachte- composiet geplaatst en in vorm gebracht. Om de composiet uit te laten harden, wordt een speciale lamp gebruikt. Tot slot wordt de facing gepolijst.

Porseleinen facing

Voor het plaatsen van een porseleinen facing zijn 2 behandelingen nodig. Bij de 1e behandeling wordt een dun laagje glazuur van uw tand verwijderd. Daarna worden er foto’s en een gebitsafdruk gemaakt. Op basis hiervan wordt er in een tandheelkundig laboratorium een facing gemaakt die qua kleur en maat 1 geheel vormt met de rest van uw gebit. Tijdens de 2e behandeling wordt de tand voorzien van een hechtlaag en vervolgens wordt de facing erop geplaatst.

Bij goed onderhoud gaat een porseleinen facing heel lang mee en is niet of nauwelijks van echt te onderscheiden.

In het begin is het misschien even wennen, maar een facing voelt aan als een eigen tand. Als de tandarts de vorm van uw tanden erg heeft veranderd, kunnen klanken wel eens vervormen. Dit gaat echter na een paar dagen vanzelf over.

Nieuwe patiënten van harte welkom

Nieuwe patiënten zijn bij alle vestigingen van Partners in Mondzorg van harte welkom. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Naam:*
Adres:*
Postcode/ woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
E-mailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr/ sofi-nummer:*
Praktijk van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons:
Reden inschrijving:*
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

* Verplichte velden