Kies ook voor de voordelen van een klikgebit!

Een klikgebit, ook wel klikprothese of overkappingsprothese genoemd, is een gebitsprothese die rust op implantaten en is dé oplossing bij een loszittend kunstgebit. Een klikgebit is een systeem waarbij de kronen of een volledige brug in de kaak worden geplaatst op en met behulp van tandimplantaten en drukknoppen. Over het algemeen zijn er minstens twee implantaten nodig in zowel de bovenkaak als onderkaak om de brug op zijn plaats te houden.

Het klikgebit: dé oplossing bij een loszittend kunstgebit

Als tanden kiezen ontbreken zal het kaakbot slinken en gaat na verloop van tijd het kunstgebit loszitten, een klikgebit is dan een ideale oplossing. Ook wanneer een gebitsprothese noodzakelijk is kan een klikgebit uitkomst bieden.
Denk bijvoorbeeld aan:

 • Pijnlijk/gevoelig tandvlees
 • Vanwege een loszittend kunstgebit niet meer goed durven lachen, eten of praten
 •  Ingevallen wangen

Kosten en vergoedingen klikgebit

De kosten van een klikgebit zijn per persoon verschillend. De kosten zijn afhankelijk van het botvolume in de boven of onderkaak, het aantal implantaten en of er nog tanden in het gebit zitten.

U kunt een vergoeding krijgen voor een klikgebit vanuit de basisverzekering. Om zeker te zijn of u hiervoor in aanmerking komt, dienen wij voor u een verzoek in bij uw zorgverzekeraar. Voorwaarde is o.a. dat u volledig tandeloos bent of al een gebitsprothese draagt. Indien de zorgverzekeraar akkoord gaat met een vergoeding betaalt u een deel eigen risico (afhankelijk van uw zorgverzekering) en een verplichte eigen bijdrage. Deze laatste kan mogelijk deels vergoed worden vanuit een aanvullende tandartsverzekering (als u deze hebt afgesloten).

De voordelen van een klikgebit

 • Makkelijk te reinigen (patiënt kan klikgebit makkelijk uitdoen)
 • Praten, lachen en eten zonder zorgen
 • Vaste tanden en kiezen
 • Geen kleefpasta’s meer nodig
 • Vrij gehemelte
 • Behoud van smaak
 • Vergoeding vanuit de basisverzekering*
 • Aanvraag bij uw zorgverzekeraar wordt door uw praktijk verzorgd

*m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico

Plaatsen implantaten en prothese

Het plaatsen van implantaten is een relatief lichte ingreep die een half uur tot een uur duurt. Dit kan onder plaatselijke verdoving of als u dat wilt onder narcose. Na de plaatsing van de implantaten, wordt na 3 maanden uw definitieve prothese aangepast, waardoor deze ‘klikt’ op de implantaten in uw kaak.

Gratis intakegesprek klikgebit

Draagt u een volledig kunstgebit en bent u geïnteresseerd in een klikgebit op implantaten of een vaste prothese? Dan nodigen wij u graag uit voor een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunt u uw wensen aan ons kenbaar maken en krijgt u uitgebreide informatie over de mogelijkheden en de behandeling. De behandelaars van de praktijken van Partners in Mondzorg hebben jarenlange ervaring met klikgebitten en helpen u graag aan een mooie lach. Ook houden wij regelmatig open dagen, waar wij u graag informeren over het klikgebit.

Gratis intakegesprek aanvragen?

Vul dan onderstaand aanvraagformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Let op! Dit gesprek is alleen gratis wanneer u volledig tandeloos bent en reeds een gebitsprothese draagt.

Naam:*
Geslacht:*
E-mailadres:*
Telefoonnummer:*
Bent u al patiënt bij ons:*
Patiënt van/voorkeur voor:*
Opmerking/vraag:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*

 

Heeft u moeite met kauwen en praten doordat uw kunstgebit los zit?

Vraag een gratis intakegesprek
aan voor een klikgebit.