Vaste prothese

Heeft u geen eigen tanden of kiezen meer en wilt u het gevoel van uw eigen gebit zo goed mogelijk benaderen? Bent u toe aan een gebitsprothese maar ziet u op tegen de nadelen van een loszittende constructie? Kies dan voor een vaste prothese!

We willen allemaal het liefst onze eigen tanden houden. Toch kan er een moment komen waarop dat niet meer mogelijk is en dan is een vaste prothese op basis van tandimplantaten de juiste oplossing voor u. De vaste prothese biedt optimaal houvast en zekerheid en is een zeer structurele oplossing die het gevoel van eigen tanden het dichtst benadert.

Voor wie is een vaste prothese geschikt?

De vaste prothese is uitsluitend geschikt voor patiënten die geen eigen tanden meer hebben, graag een vaste en structurele oplossing willen en daarnaast een zeer goede, regelmatige mondhygiëne hebben. Dit laatste heeft te maken met het feit dat de prothese niet uitneembaar is door de patiënt (dus ook niet voor reiniging).

Hoe werkt een vaste prothese?

De prothese wordt op 4 tot 6 implantaten (kunstworteltjes) in uw boven- en/of uw onderkaak bevestigd en zit muurvast. Bij de vaste prothese wordt gebruik gemaakt van de All-on-4 / All-on-6 methode.

Wat houdt de All-on-4 / All-on-6 methode in?

Bij deze methode wordt een compleet werkstuk (boog met tanden) vastgezet op slechts 4 of 6 implantaten. Doordat de 2 achterste implantaten schuin naar achteren in uw kaak worden geplaatst, wordt er voldoende steun gecreëerd voor het complete werkstuk. Er wordt voor het plaatsen van de implantaten gebruik gemaakt van een digitale mal, zodat de implantaten zeer nauwkeurig geplaatst worden en uw tandvlees niet gehecht hoeft te worden. De kans op napijn is dan ook klein.
 
Na 6 tot 12 weken zijn de implantaten goed in uw kaakbot verankerd en is uw nieuwe vaste prothese klaar om definitief op de implantaten bevestigd te worden. In de tussentijd kunt u uw eigen kunstgebit blijven dragen (een kleine aanpassing is wel noodzakelijk).

Voordelen vaste prothese

  • Uw vaste prothese zit goed vast en geeft een optimaal gevoel van vrijheid
  • Smaak en gevoel zijn terug door het ontbreken van een gehemelteplaat (niet in geval van gewone prothese in bovenkaak)
  • Slinking van het kaakbot en het invallen van de wangen wordt voorkomen
  • Uw nieuwe tanden zijn niet van echt te onderscheiden en voelen natuurlijk aan
  • U poetst uw nieuwe tanden alsof ze van uzelf zijn (goede mondhygiëne is essentieel, aangezien de prothese niet uitneembaar is)
  • U hoeft uw kunstgebit niet dagelijks meer uit te nemen

Nieuwe patiënten van harte welkom

Nieuwe patiënten zijn bij alle vestigingen van Partners in Mondzorg van harte welkom. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Naam:*
Adres:*
Postcode/ woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
E-mailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr/ sofi-nummer:*
Praktijk van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons:
Reden inschrijving:*
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

* Verplichte velden