Wat is implantologie?

Implantologie is het onderdeel van de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het plaatsen van tandheelkundige implantaten. Omdat tandimplantaten een blijvende oplossing zijn voor ontbrekende tanden en/of kiezen is het een populaire en snel groeiende behandeling.

Begin jaren 60 ontdekte professor Per-Ingvar Brånemark uit Zweden dat schroeven gemaakt van titanium heel erg moeilijk uit het bot te verwijderen waren. Deze kennis gebruikte hij om deze lichaamsvriendelijke, titanium schroeven te gebruiken als verankering voor gebitsprotheses en later ook voor losse tanden en kiezen. De jaren daarna is deze techniek steeds verder ontwikkeld en inmiddels is implantologie niet meer weg te denken uit de tandheelkunde.

Een beoefenaar van de implantologie heet een implantoloog. Al onze implantologen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).

Tandimplantaten bieden uitkomst voor mensen die één, meerdere of zelfs al hun tanden en kiezen missen. Met tandimplantaten kunt u weer ongehinderd eten, praten en lachen.

Klik hier voor meer informatie over de vele mogelijkheden van tandimplantaten.

Nieuwe patiënten van harte welkom

Nieuwe patiënten zijn bij alle vestigingen van Partners in Mondzorg van harte welkom. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Naam:*
Adres:*
Postcode/ woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
E-mailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr/ sofi-nummer:*
Praktijk van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons:
Reden inschrijving:*
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
 

* Verplichte velden