De behandeling: tandimplantaten plaatsen

De behandeling voor het plaatsen van tandimplantaten bestaat uit meerdere afspraken, waarbij de voorbereiding heel bepalend is.

Uw eerste afspraak

Tijdens het eerste consult wordt er onderzocht of u voldoet aan de voorwaarden, zoals bijvoorbeeld of er voldoende kaakbot aanwezig is. Mocht dit niet voldoende zijn, dan wordt bekeken of er herstel van de hoeveelheid kaakbot mogelijk is. We nemen tevens uw algemene gezondheid en mondsituatie door (zoals de conditie van uw tandvlees). Ook meten we de breedte van uw kaak en bepalen we uw beet (de manier waarop uw tanden en kiezen op elkaar passen).

Met behulp van een digitale opname van uw gebit krijgen we een goed inzicht in uw kaak. Soms maken we afdrukken van uw gebit, zodat een tandtechnisch laboratorium een mal kan maken. Indien er wordt gekozen voor een vaste gebitsprothese (All-on-4) maken wij een (driedimensionale) CT-scan van uw kaak. Dit is nodig om de exacte positie van de toekomstige implantaten te kunnen bepalen. Uiteraard kunt u tijdens deze 1e afspraak al uw vragen stellen. Onze tandarts geeft u graag advies.

Tandimplantaten plaatsen

Het plaatsen van de tandimplantaten wordt uitgevoerd door 1 van onze tandarts implantologen. Zij hebben veel kennis en ervaring en zullen ervoor zorgen dat u weer voluit kunt lachen, eten en praten.

Het plaatsen van tandimplantaten is een relatief eenvoudige behandeling, die onder plaatselijke verdoving kan plaatsvinden. Ook op latere leeftijd is de behandeling prima mogelijk.

Uw tandimplantaten zijn vastgegroeid, de laatste stap

Zodra de tandimplantaten stevig in het kaakbot verankerd zijn (na 6 tot 12 weken) kan het nieuwe werkstuk geplaatst worden (een klikgebit, een kroon of een brug). Uw nieuwe tanden worden in een tandtechnisch laboratorium gemaakt op basis van de afdruk van uw kaken en/of uw gebit. Totdat het nieuwe werkstuk wordt geplaatst kunt u met een kleine aanpassing uw eigen kunstgebit blijven dragen. Bij een praktijk van Partners in Mondzorg gaat u nooit zonder tanden de deur uit.

Onderhoud van uw tandimplantaten

Ook als u implantaten heeft, dient u zorg te dragen voor goede verzorging en mondhygiëne. Klik hier voor meer informatie over de verzorging van uw gebit.

Nieuwe patiënten van harte welkom

Nieuwe patiënten zijn bij alle vestigingen van Partners in Mondzorg van harte welkom. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Naam:*
Adres:*
Postcode/ woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
E-mailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr/ sofi-nummer:*
Praktijk van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons:
Reden inschrijving:*
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

* Verplichte velden