Kroon- en brugwerk

Kronen en bruggen zijn een mooie oplossing voor tanden of kiezen die beschadigd, verkleurd of gebroken zijn of een afwijkend uiterlijk hebben. Door een redelijk eenvoudige ingereep ziet uw gebit er dan weer uit als nieuw.

Tandheelkundige kroon

Een kroon in de tandheelkunde is een vaste vervanging van het zichtbare gedeelte van een tand of kies. Een kroon is van porselein en heeft de kleur en vorm van een natuurlijke tand.

Hoe werkt een tandheelkundige kroon?

Nadat uw beschadigde tand of kies -onder plaatselijke verdoving- iets is bijgeslepen, wordt er een afdruk gemaakt van uw tand of kies. Aan de hand van deze afdruk wordt er in een tandtechnisch laboratorium een precies passende kroon voor u gemaakt. Bij uw 2e bezoek wordt de kroon als een kapje over uw beschadigde tand of kies geplaatst.

Mocht naast uw tand de tandwortel ook beschadigd zijn, dan is een brug of een kroon op een tandheelkundig implantaat de oplossing.

Tandheelkundige brug

Heeft u moeite met kauwen? Merkt u dat uw tanden en kiezen scheef gaan staan?
Vraag dan eens bij uw tandarts naar de mogelijkheden voor een tandheelkundige brug. Een brug wordt, net als bij een kroon, in de juiste kleur op maat gemaakt. Het is een vaste vervanging en vormt 1 geheel met de rest van uw gebit.

Hoe werkt een tandheelkundige brug?

Een tandheelkundige brug bestaat uit een vaste combinatie van 3 of meer elementen aan elkaar die wordt toegepast om 1 of meer ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Een brug omspant het deel waar uw tanden ontbreken en wordt aan weerszijden hiervan bevestigd aan bestaande tanden. Omdat deze aangrenzende tanden als steunpilaren voor de brug dienen, is een aanpassing nodig in de vorm van twee kronen.

Levensduur van kronen en bruggen

Tandheelkundige kronen en bruggen kunnen in principe 5 a 10 jaar of nog langer meegaan. Een brug heeft echter geen ondersteuning meer als de aangrenzende tanden of het kaakbot zijn aangetast door tandbederf of parodontitis. Door een goede mondhygiëne en regelmatig tandartsbezoek kunt u de levensduur van uw kronen en bruggen verlengen.

Inschrijven nieuwe patiënten

Wij nemen nog nieuwe patiënten aan, dus u kunt zich nu direct aanmelden als patiënt! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam:*
Adres:*
Postcode/ Woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
E-mailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr (SOFI-nummer):*
Naam zorgverkeraar:*
Hoe kent u ons?:
Reden inschrijving:
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum (dd-mm-jjjj):