Heeft een zwangerschap invloed op uw gebit?

Tijdens de zwangerschap zijn de niveaus van progesteron in het lichaam maarliefst tien keer hoger dan het niveau van niet-zwangere vrouwen. Door dit verhoogde niveau kan de groei van bacteriën in het lichaam ook worden verhoogd. Daardoor wordt het tandvlees gevoeliger en kan het sneller gaan bloeden. Ook neemt de kans op het krijgen van gaatjes toe wanneer u veel snoept en slecht poetst.

Voorzorgsmaatregelen bij zwangerschap

Het belangrijkste is dat u tweemaal per dag, 2 minuten uw tanden poetst. Ook de ruimtes tussen uw tanden moet u goed reinigen (dit kan met flossdraad, ragers of tandenstokers). Wanneer het tandvlees pijnlijk is of bloedt tijdens de zwangerschap, kunt u geneigd zijn om het tandvlees te ontzien, maar dit is niet verstandig. Ook wanneer u misselijk 

bent en daardoor uw achterste kiezen niet wilt poetsen moet u bedenken dat dit juist de plekken zijn die extra goed schoongehouden moeten worden. Een tandenborstel met een kleine kop is bij misselijkheid beter te verdragen. Naast het goed poetsen is het aan te raden om niet te veel te snoepen en suikerhoudende dranken te drinken.

Tandheelkundige behandelingen bij zwangerschap

Wanneer u voor een behandeling of voor controle naar de tandarts gaat, vertedan altijd aan de behandelaar dat u zwanger bent/denkt te zijn. In de eerste drie maanden van de zwangerschap zal de tandarts weinig tot geen röntgenfoto's maken. In sommige gevallen worden uitgebreide tandheelkundige behandelingen uitgesteld tot na de bevalling, maar vaak kunt u een behandeling zonder risico ondergaan.

Wanneer moet uw kind zelf naar de tandarts?

Het lijkt nog zo ver weg, maar ooit moet uw kind ook zelf naar de tandarts. Wij adviseren u om uw kindje vanaf tweejarige leeftijd mee te nemen wanneer u zelf voor een controle afspraak naar de tandarts gaat. Lees hier alles over kindertandheelkunde.

Nieuwe patiënten van harte welkom

Nieuwe patiënten zijn bij alle vestigingen van Partners in Mondzorg van harte welkom. Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Naam:*
Adres:*
Postcode/ woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
E-mailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr/ sofi-nummer:*
Praktijk van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons:
Reden inschrijving:*
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

* Verplichte velden