Verzorgt u uw gebit goed?

"Voorkomen is altijd beter dan genezen"

5 tips voor een goede mondhygiëne

 1. Poets twee keer per dag, minimaal twee minuten
  Vaak wordt er te snel, te weinig of niet goed gepoetst. De gouden regel is twee keer per dag, twee minuten lang tanden poetsen. In die twee minuten heeft u voldoende tijd om alle tanden en kiezen goed schoon te maken. Tevens doet de fluoride in tandpasta pas na twee minuten zijn werk. 
   
 2. Vergeet de tong niet te poetsen
  Wanneer u uw tanden gepoetst heeft, is het verstandig om ook de tong zachtjes met de tandenborstel te reinigen. Op uw tong blijven net zoals op uw tanden, bacteriën zitten. De bacteriën die achterblijven op uw tong wanneer u deze niet reinigt, veroorzaken een slechte adem. U kunt in plaats van een tandenborstel, ook een tongreiniger gebruiken. 
   
 3. Poets elektrisch
  Uit onderzoek is gebleken dat een elektrische tandenborstel effectiever is dan een handtandenborstel. Op een goede manier poetsen met een elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat er meer tandplak verdwijnt en dat tandvleesontsteking minder kans krijgt. Naast het type tandenborstel is de manier van poetsen erg belangrijk voor een goede mondhygiëne. Klik hier voor een poets-instructie.
   
 4. Gebruik tandpasta met fluoride
  Fluoride in tandpasta maakt uw tanden en kiezen minder kwetsbaar voor zuuraanvallen van bacteriën. 
  Als u klaar bent met uw tanden poetsen, adviseren we u uw tanden niet teveel te spoelen met water. Zo verwijdert u de fluoride niet volledig, waardoor deze zijn werk kan blijven doen. Eén keer even kort spoelen of een slokje water na het tandenpoetsen is al voldoende. Lees hier meer over fluoride.
   
 5. Maak gebruik van flossdraad, stokers en ragers
  Ondanks het goed poetsen van uw tanden, kunnen er tussen uw tanden en kiezen nog bacteriën blijven zitten. Dit komt omdat u met een tandenborstel moeilijk bij de kleine ruimtes tussen uw tanden en kiezen kunt komen. Hierdoor ontstaan vaak gaatjes en tandvleesproblemen tussen de tanden en de kiezen in. Gebruik eenmaal per dag flosdraad als de tussenruimte tussen uw tanden en kiezen zeer smal is. Bij grotere tussenruimten gebruikt u een tandenstoker. Is de stoker te groot, dan is het beter om ragers te gebruiken. Lees hier meer informatie over de verschillende hulpmiddelen. 
                      
                 Flossdraad                               Rager                                  Tandenstoker


Regelmatig bezoek aan de mondhygiënist

mondhygiëne

Slechte mondhygiëne brengt risico’s met zich mee. Heeft u last van teruggetrokken of bloedend tandvlees? Heeft u tandsteen of aanslag op uw tanden en kiezen? Ook als u een kunstgebit of klikgebit heeft, is het noodzakelijk om de conditie van uw gebit op peil te houden. De mondhygiënist(e) kan u helpen. Ook als u een slechte adem of gaatjes (cariës) heeft. Wij adviseren u om al op jonge leeftijd een mondhygiënist(e) te bezoeken. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Nieuwe patiënten van harte welkom

Nieuwe patiënten zijn bij alle vestigingen van Partners in Mondzorg van harte welkom.
Inschrijven kan nu eenvoudig online!

Naam:*
Adres:*
Postcode/ woonplaats:*
Telefoonnummer:*
Geslacht:*
E-mailadres:*
Geboortedatum (dd-mm-jjjj vb: 01-10-1983):*
BSN-nr/ sofi-nummer:*
Praktijk van uw keuze:*
Naam zorgverzekeraar:
Hoe kent u ons:
Reden inschrijving:*
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? (maximaal 6 per jaar):*
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:
Nog een familielid toevoegen:
Naam:
Geslacht:
Geboortedatum:

* Verplichte velden